Udtalelser fra tidligere bygherrer

Vi bookede et Brainstorm møde med Pernille, lokket af hendes erfaring og ekspertise indenfor énfamilieshuse. Mødet skuffede ikke. Pernille er grundig og hendes sparring er ærlig og lærerig. Hun evner tydeligvis at balancere kravene fra det praktiske, levede liv med ønskerne til det æstetiske, indenfor husets rammer og historie.

Ida & Theo, Birkerød

-0-

Wir haben vor kurzem Pernille Arends zu uns eingeladen, um die Möglichkeiten einer Erweiterung unseres Hauses mit ihr als Architektin zu diskutieren. Das Gespräch verlief als spannendes Brainstorming und war für uns sehr interessant und inspirierend. Pernille zeigte uns verschiedene Optionen einer möglichen Erweiterung auf und wir waren von ihrer Kreativität und Offenheit beeindruckt. Wichtig ist für uns, dass wir den optischen Eindruck unseres Bauernhofes bei einer Erweiterung so wenig wie möglich verändern und dabei möglichst viel neuen Raum gewinnen. Pernille konnte uns hier interessante und auch realisierbare Optionen aufzeigen.

Tysk familie bosat på Ærø (mødet gennemført på engelsk)

-0-

At købe en grund og skulle bygge et hus fra grunden af er næsten uoverskueligt, når man ingen forudsætninger har overhovedet. Vi blev anbefalet at tage en brainstorm-møde med Pernille, og det møde åbnede vores øjne for alle de processer og faser man skal igennem fra start til slut. Mødet med Pernille gav os en klarhed og en ro til at at forstå vores projekt og forberede os på alle de overvejelser og beslutninger vi skal gøre os sig undervejs. Vi kan på det varmeste anbefale Pernille og hendes brainstorm-møde – det har uden tvivl givet os et godt og solidt fundament til at kunne starte vores byggeprojekt.

Annette & Henrik, Frederiksberg

-0-

Vi var ikke i tvivl om, at det var Pernille vi skulle kontakte, da vi skulle i gang med at modernisere et arkitekttegnet 60’er hus. Pernille har en fantastisk sans for materialevalg og et unikt blik for at modernisere med respekt for husets tidsånd.

Tine & Kresten, Kgs. Lyngby

-0-

2004 – 2019:
“Da vi købte vores hus i 2004, var vi bevidste om, at der skulle nogle professionelle øjne på for at skabe en brugbar og tidssvarende indretning. Vi kontaktede Pernille Arends, som udarbejdede en strategi for en samlet ombygning af huset udført i tre etaper. Først blev et stort indgangsparti ombygget til ny entré og bryggers. Derefter blev en oprindeligt centralt placeret trætrappe til første sal erstattet af en ny specialtegnet trappe. Som tredje trin i planen tegnede Pernille et nyt køkken, som blev smukt udført af en møbelsnedker. Og nu har vi så bedt Pernille om at stå for en fjerde etape. Denne gang for at designe en indbygget pejs, samt en ny badeværelsesindretning. Som vanligt har begge dele krævet kreativitet og evne til at se muligheder, som passer perfekt ind i helheden. Ingen af de udførte løsninger i de nu i alt fire ombygningstrin fremstår som efterfølgende påklistreringer, men fremtræder som fødte og naturlige elementer i helheden. Så vi er meget glade for vores hus – og for Pernilles indsats for at gøre det til det, som det nu er.”

Jørgen Thomsen, Charlottenlund

-0-

2012:
“Vi er en familie på to voksne og fire børn, der har købt et parcelhus fra 1970 på 154 kvm med 5 værelser i ét plan, så der var plads til alle vores børn. Planløsningen var dog ikke optimal idet værelserne var placeret i den ene ende af huset og vi ønskede at de to ældste (teenagere) skulle have mulighed for at være på deres værelser, høre musik og have veninder på besøg, samtidig med at vi andre også skulle kunne være i huset (se fjernsyn, lege, læse etc.).

Vi henvendte os til Pernille Arends, som efterfølgende var med ude at se ejendommen. Derefter mødtes vi på Pernilles tegnestue hvor vi holdt et brainstorm møde. Vi havde forinden mødet luftet vores ideer for hende og givet udtryk for hvordan planløsningen kunne se ud.

Mødet med Pernille Arends åbnede helt og aldeles op for nytænkning – et kedeligt hus blev i vores øjne til et spændende hus med opdeling af teenager og mindre børn – med lydisolerende vægge og et hus som blev åbnet op uden for mange vægge og døre. Pernille præsenterede også en ide om en mindre tilbygning til entreen med masser af skabsplads. Dette gjorde for os at det hele faldt på plads – og vi gik begge fra mødet med en rigtig god mavefornemmelse i forhold til vores nye hjem og plantegning. Sådan et brainstorm møde er en super god måde at få vendt tingene på hovedet og få præsenteret de ideer vi ikke selv ville være kommet på.

At vi valgte at bruge Pernille Arends har været en rigtig positiv oplevelse. Hun har masser af ideer og er yderst professionel.”

Nønne & Torben, Hørsholm

-0-

2011:
“Vi har arbejdet med Pernille ad to omgange. Første gang var ifm et brainstormmøde hvor vi gennemgik mulighederne for at inddrage et tørreloft i vores lejlighed. Efter 2 timer med Pernille blev vi afklarede på, at projektet ikke var vejen frem for os. Hun kom med rigtig gode ideer til indretning og integrering af etagerne – ideer som vi ikke selv havde set. Hun gav os også et overslag over omkostningerne, og det var det, som gjorde, at vi stoppede ved drømmen.

Vi endte med at købe hus, og efter endnu et brainstormmøde med Pernille har hun nu også lavet byggetegningerne til et renoveringsprojekt. Vi har været rigtig glade for at arbejde med Pernille, både fordi hun ser bedre løsninger end dem vi selv ser, respekterer husets arkitektur, og fordi hun indgår i en god konstruktiv dialog med os, så projektet tilpasses vores families behov og økonomi.”

Katrine og Anders, Jægersborg

-0-

“Via en god ven havde jeg hørt, at Pernille havde specialiseret sig i at få moderniseret gamle parcelhuse fra 1970’erne. Især mine gamle badeværelser men også den almene rumindretning var utidsvarende. Jeg havde nogle idéer til, hvad jeg kunne tænke mig, men kunne ikke selv se en løsning for mig. Pernille viste sig at være fabelagtig til at kombinere alle mine ønsker med nogle kreative og unikke arkitektoniske løsninger. Det er lidt skønt, når venner og bekendte deler min begejstring for mit nye hus.”

Henning Skov Jensen

-0-

2009:
”Brainstormmødet med Pernille Arends åbnede virkelig vores øjne for vores reelle behov. Selvfølgelig vidste vi godt nogenlunde hvad vi ville med vores ombygning, men Pernilles spørgelyst og mange forslag gjorde det nemt at få defineret kriterierne for ombygningen. Pernilles erfaringer fra tidligere ombygninger kom virkelig til udtryk og vi havde en god oplevelse med brainstormmødet. Resultatet var en klar prioriteret liste, og vi følte at Pernille forstod vores situation og planer med en ombygning. Vi fik også rådgivning omkring hvilken proces vi skulle igennem ved en ombygning i stedet for at finde et andet hus.

Efter det første møde med Pernille Arends, hvor vi havde fået stillet skarpt på vores reelle krav til ombygningen, glædede vi os til at se skitsetegningerne til vores nye ombyggede hus. De første skitser af den nye planløsning og tagkonstruktion ramte plet, og der var kun få justeringer før den endelige planløsning var klar. At Pernille også havde taget højde for muligheden for at udnytte udsigten bedre i form af et hævet tag var et stort plus. Alle afklaringer fra det første Brainstormmøde var med i den nye planløsning og vi var meget tilfredse med forløbet. Det var helt tydeligt at det var vores hus og ikke bare plantegningen til et typehus.”

Anja & Anders Sepstrup, Solrød Strand (familien fra bogen ‘Nyt Liv i Parcelhuset’)