Bogen ‘Nyt liv i parcelhuset’

Boligjournalisterne Marianne Sommer og Trine Baadsgaard udgiver d. 11. maj 2009 bogen ”Nyt liv i parcelhuset”, en inspirations- og håndbog til husejeren, som ønsker at modernisere et af de triste typehuse, der er opført siden byggeboom’et i 60’erne.

Bogen præsenterer 9 ombygninger af sådanne utidssvarende boliger, og alle eksemplerne er illustreret med plantegninger, fotos af husene, som de så ud før og efter ombygningen.

Billederne er taget af fotograf Lisbeth Holten, der også var fotografen bag bogen ”Farvel Parcel” fra 2004.

Som noget nyt har forfatterne denne gang inviteret tre arkitekttegnestuer til at komme med hvert deres forslag til en ombygning af samme lille typehus fra 80’erne.

De tre vidt forskelige projektforslag illustrerer hvor stor variation der kan opnås, og i hvor høj grad valget af arkitektrådgiver bliver afgørende for resultatet.

Arends Arkitektur Aps har bidraget til bogen med et projekt der til- og ombygger, så huset forvandles til en rummelig, praktisk familiebolig anno 2009.

I et interview med Pernille Arends, formidler Marianne Sommer de processer og overvejelser, som indgår i omskabelsen af et hjem.

Læs bogens interview med Pernille Arends og se tegnestuens fulde projekt