Bogen ‘Nyt liv i parcelhuset’

Boligjournalisterne Marianne Sommer og Trine Baadsgaard udgav i maj 2009 bogen ‘Nyt liv i parcelhuset’, en inspirations- og håndbog til husejeren, som ønsker at modernisere et af de typehuse, der er opført siden byggeboom’et i 60’erne.

Bogen præsenterer ni ombygninger af sådanne utidssvarende boliger, og alle eksemplerne er illustreret med plantegninger og fotos af husene, som de så ud før og efter ombygningen.

Billederne er taget af fotograf Lisbeth Holten, der også var fotografen bag bogen ‘Farvel Parcel’, som de to boligjournalister udgav i 2004 med støtte fra Bolius.

Som noget nyt har forfatterne denne gang inviteret tre arkitekttegnestuer til at komme med tre forslag til en ombygning af samme lille typehus fra 80’erne.

De tre vidt forskelige projektforslag illustrerer, hvor stor variation der kan opnås og i hvor høj grad valget af arkitektrådgiver bliver afgørende for resultatet.

AA har bidraget til bogen med et projekt der til- og ombygger på en måde, så huset forvandles til en moderne, rummelig og praktisk familiebolig.

I et interview med Pernille Arends formidler Marianne Sommer de processer og overvejelser, som indgår i omskabelsen af et hjem.

Læs bogens interview med Pernille Arends og se tegnestuens fulde projekt