Villaer

Ombygning af ambassadørbolig

Ombygning af ambassadørbolig
Bygherre: Embassy of the Republic of Ghana

UNDER OMBYGNING – Udvendige arbejder er næsten færdiggjort. Havemur og havearbejder mangler.

Tegnestuen har varetaget en total renovering af hele ejendommen, bestående af hovedhus med kælder, stue, 1.sal, tagetage, samt orangeri, og en anneksbygning med stue og 1.sal, i alt 620 m2

Der er lagt nyt tag, og tagetagen er inddraget til beboelse. Der er etableret en helt ny trappe til tagetagen i forbindelse med husets eksisterende hovedtrappe, der kun gik til 1.sal.

Ombygningen har medført betydelige ændringer af husets indretning, bl.a. er der tilføjet et antal badeværelser, således alle husets store værelser har bad en suite.

Der etableret storkøkken og personalefaciliteter, så huset har kapacitet til at kunne modtage mange gæster.

FØR – Det blåmalede hus var i meget dårlig stand inden ombygningen.

Alle el- og vvs installationer udskiftet, således huset har alle moderne faciliteter.

Udvendigt er facader og havemure sandblæst, pudset og malet hvide.

De eksisterende vinduer var meget dårlige og måtte udskiftes. Det nye vindue er klassisk med ægte sprosser og koblede rammer.

Fundamenter har været gravet fri og der er efterisoleret og lagt omfangsdræn.

Endelig afsluttes ombygningen med en renovering af den 2000 m2 store have, herunder ny terrasse og stier.

Ombyg og renovering af eget hus

Stue, kik mod køkken

Bygherre: Pernille Arends

Huset på Garderhøjvej, en præmieret villa fra 1956, er tegnet af én af Danmarks store funktionalister, Flemming Lassen.

Da Pernille Arends overtog huset, undergik det en omfattende modernisering og istandsættelse for at kunne leve op til en moderne børnefamilies krav, således at
husets brugsværdi er væsentlig forbedret, men uden at det har mistet de kvaliteter og smukke detaljer, der kendetegner periodens arkitektur.

Huset har efter ombygningen fået 2 store, gode børneværelser, i tilknytning til et karbadeværelse og et forældresoveværelse med badeværelse en suite.

Det oprindelige køkken er nedlagt og det nye køkken er placeret i åben forbindelse med den store stue – et lyst højloftet rum med store vindues partier mod haven.

Drømmen er at indrette en separat teenage afdeling med egen indgang i kælderen. Det bliver næste etape.

Se mere om husets snedkerfremstillede køkken her.

Se før og efter tegninger

Ombygning i tre etapper

4-12_Projektforslag

Test af billedtekst…

Bygherre: Privatkunde

Da familien købte det utraditionelle toetageshus, var det uhensigtsmæssigt indrettet og vanskeligt at møblere. En let, specialdesignet trappe, flyttet til en ny placering, blev nøglen til en god og funktionel planløsning.

Tegnestuen udarbejdede en strategi for en samlet ombygning, der kunne udføres i tre etaper – Først et nyt bryggers/ entré, derefter den nye trappe mm., og til sidst valgte familien at få tegnestuen til at tegne et køkken specielt til huset.

Læs mere om projektet i Berlingske Tidendes artikel her:

“Det startede med en trappe”

Tilbygning i faldende terræn

Familien i bungalowen fra 30’erne manglede et børneværelse og ønskede også et ekstra badeværelse. Et par år forinden havde tegnestuen bidraget med et lille forslag til indretningen af en entré i en uisoleret mellemgang, samt etablering af nyt køkken/alrum. Nu var de to døtre imidlertid blevet for store til at dele ét børneværelse, og deres legeværelse ville med fordel kunne bidrage til en udvidelse af opholdsstuen.

Boligen har en stor skrånende, sydvendt baghave, men da huset tillige har fuld kælder og ligger højt placeret i terrænet, ville en udvidelse af stueetagen give endnu større afstand mellem boligen og det grønne.

Løsningen blev at inddrage og fjerne en stejl kældertrappe og placere tilbygningen helt nede på terræn. Dermed etableredes en indskudt etage i form af en separat forældreafdeling med direkte udgang til haven. Den nye trappe udgør nu et kombineret adgangs- og opholdsrum, som sammenbinder pigernes og forældrenes afdelinger.

Den terrasserede tilbygning kunne delvist rummes under den eksisterende taghældning, og dermed blive helt integreret i husets eksisterende form, – og delvist fremstå som et nyt, mere moderne element med stor lofthøjde og højtsiddende vinduer.

Ombygning af sommerhus til helårshus

Bygherre: Pernille Arends

Egen bolig i perioden 1996-2008. Tidligere sommerhus beliggende nær vandet i det gamle Rungsted. Opført i 1936 af Johannes Madsen, som i en alder af 96 år solgte huset. Indretningen blev fuldstændigt omdannet og moderniseret, således det fra at være et pensionist sommerhus blev en velfungerende helårsbolig for en ung børnefamilie. Klik på før og efter tegningerne for at se dem forstørret.

Se mere om husets snedkerfremstillede køkken her.