Arkitektens Bygherre Bootcamp – Marstal, Ærø

Weekendkurset begynder ved færgelejet i Rudkøbing på Langeland fredag kl. 16:50.
Kl. 17:00 sejler færgen til Marstal på Ærø (en overfart på 50 min.), hvor et dejligt hotel venter med middagen, deltagerne får mulighed for at lære hinandens projekter lidt at kende, og weekendens program præsenteres. Der serveres morgenmad lørdag kl. 8, hvor undervisningen foregår fra kl. 9-17 og søndag fra kl. 9. Kurset slutter søndag kl. 15:50, hvor færgen sejler tilbage med ankomst Rudkøbing kl. 16:40.

Kursussted
Kurset afholdes i HeadQuarters på Pakhusvej 3, – arkitektens 300 m2 velindrettede og smukke kontorhus med udsigt over Marstal Havn og det sydfynske øhav.

Arkitektens Bygherre Bootcamp - kursussted på Marstal Havn

Introduktionspris: KUN kr. 10.000,-
Der afvikles otte kurser til nedsat pris i foråret 2021, hvorefter Ærø-kurserne vil blive udbudt til kr. 15.000,-

Kursusgebyret omfatter to deltagere og inkluderer et individuelt video-møde af to timers varighed som forberedelse til weekendkursets 12 timers gruppeundervisning. Undervisningsmaterialet udleveres (i to eksemplarer) lørdag morgen, og forløbet evalueres med en individuel opfølgning på et video-møde af en times varighed, senest et par uger efter kurset. Efter deltagelse i kurset får I desuden adgang til en lukket gruppe på arkitektens hjemmeside, hvor I kan dele jeres erfaringer og finde svar på mange af de spørgsmål, der opstår undervejs i forløbet.

Indkvartering og forplejning
Alle par indkvarteres i dobbeltværelser m/ bad på hotel ved vandet i kort afstand af HeadQuarters. Kursusgebyret inkluderer to overnatninger inkl. alle måltider, samt et glas vin eller en øl til maden.

Transport
Færgeoverfarten t/r koster 90 kr. pr. person (forår 2021-priser), som betales ved bestilling af billetter på www.aeroexpressen.dk. Det koster 180 kr. t/r at tage bilen med over til øen – hvilket ikke er nødvendigt, da HeadQuarters og hotellet ligger i kort afstand af færgelejet, og der ikke bliver tid til sightseeing, medmindre man vælger at forlænge opholdet. Det er gratis at parkere bilen på Rudkøbing havn.

Datoer for kurser i marts og april 2021: kr. 15.000,- NU KUN kr. 10.000,-

 • uge 9 (5.-7. marts 2021)
 • uge 10 (12.-14. marts 2021)
 • uge 11 (19.-21. marts 2021)
 • uge 12 (26.-28. marts 2021)
 • uge 13: Påskeferie
 • uge 14 (9.-11. april 2021)
 • uge 15 (16.-18. april 2021)
 • uge 16 (23.-25. april 2021)
 • uge 17 (30. april-2. maj 2021)
 • Hvis I gerne vil ansøge om deltagelse og reservere en plads, men er i tvivl om hvilken weekend der passer jer bedst, kan I benytte linket “Ja tak, vi vil gerne ansøge om deltagelse med introduktionsrabat” nedenfor, så indplaceres I først senere på et af holdene.

  Er man interesseret i at sikre sig en plads med introduktionsrabat, men forhindret i at deltage i marts-april måned, er det stadig muligt at opnå introduktionsrabat ved at indbetale depositum og gennemføre video-interviewet. Efter godkendelsesproceduren og indbetaling af restbeløbet, står man på venteliste og kan tilmelde sig et kursus, når datoerne for resten af 2021 annonceres i en direkte e-mail til ventelisten, en uge inden offentliggørelse.

  JA TAK til nyhedsbreve med information om kommende kurser

  Målgruppe
  Af hensyn til deltagernes udbytte af undervisningen, er det vigtigt at sikre en høj grad af ensartethed, hvorfor projekterne skal opfylde visse kriterier. Kurset retter sig mod par, som skal til- eller ombygge enfamiliehuset. Byggesagen skal kræve byggetilladelse, dvs. primært at boligarealet forventes udvidet, men andre forhold kan være udslagsgivende for krav om byggetilladelse: opholdsterrasser hævet over terræn, udskiftning af størstedelen af klimaskærmen (tag/facader/vinduer), der udløser krav om opfyldelse af aktuelle energikrav. Også en udvidelse af befæstede/flisebelagte arealer eller af tage på carport og skure kan udløse krav om indgivelse af byggeansøgning pga. krav om nedsivning af tag- og overfladevand.

  Hvis man er i tvivl, så er det sandsynligvis fordi projektet er så komplekst, at det udløser krav om byggetilladelse, men kontakt kommunens borgerservice og få en forhåndsvurdering.

  Ansøgning om deltagelse
  Målsætningen for kurset er at formidle et stort og komplekst stof så præcist, at deltagerne efterfølgende selv kan påtage sig at koordinere byggesagen. Af den grund er det vigtigt at sikre en høj grad af ensartethed i projekterne, og det er en forudsætning for deltagelse i kurset, at man ved ansøgning om deltagelse besvarer en række spørgsmål om sit projekt, og dernæst gennemføre et video-interview, med det formål at afklare, om der er match med den målgruppe kurset retter sig imod.

  Tilmeldingen er ikke endeligt bindende for kursusudbyder, men reserverer og garanterer ansøgernes plads de foretrukne datoer, mens der gennemføres en mere uddybende undersøgelse af, hvorvidt der er match mellem projektet art og kursets indhold.

  Depositum
  Ved ansøgning om deltagelse betales et depositum på 1.000 kr. som refunderes, såfremt det efter interviewet vurderes, at kurset ikke er tilrettelagt med henblik på den pågældende projekttype, og ansøgeren derfor ikke vil kunne opnå det ønskede resultat.

  Covid-19
  Pga. smitterisikoen er deltagerantallet begrænset til 4 x 2 deltagere, underviseren +1. Deltagerne sidder ved et tre meter langt bord i et stort lokale, hvor der er sørget for grundig rengøring og mulighed for at spritte af. Ansigtsmaske er ikke påbudt og underviseren bærer ikke maske i undervisningen. Underviserens +1 er der dels for at tage noter til et bogprojekt, dels for at skyde små videofilm fra undervisningen, som deltagerne herefter får adgang til at gense. Hvis man ikke ønsker at blive filmet, vil det naturligvis blive respekteret.

  Hvis aflysning pga. lockdown
  Såfremt weekenden må aflyses pga. myndighedskrav, udstedes værdibevis til et senere tidspunkt, og deltagerne modtager et individuelt, virtuelt Brainstormmøde af tre timers varighed til en værdi af 3.000 kr., bl.a. for at sikre processen ikke går i stå.

  Tilmelding
  Tilmelding til weekendkurserne foregår via links herunder.

  Venteliste med introduktionsrabat 2021:

  Det med småt
  Ved at tilmelde sig Bygherre Bootcamp 2021, eller skrive sig på venteliste til fremtidige hold, giver man tilsagn til at Arends Arkitekter opbevarer og anvender ens informationer til brug for det fremtidige samarbejde. Her gælder naturligvis tavshedspligt og GDPR.

  Læs mere om weekendkurserne i KØBENHAVN her


  Se videoen om weekendkurserne på ÆRØ her