Ombygning af tilbygning

Bygherre: Gritt og Henrik Sanders
Ingeniør: Holger Karlsmose, Teytaud A/S

Opgaven bestod oprindelig i at skitsere en udvidelse af køkkenet til en familie, som på få år var blevet forøget med tre små børn. Villaen var dog allerede blevet tilbygget ad mange omgange og havde flere små knopskudte rum placeret på bagsiden, samt en stor tilbygning i form af en værelsesfløj fra 60’erne, der ikke var indrettet hensigtsmæssigt og på uheldig vis afskar villaen fra hele baghaven.

Derfor blev der tillige udarbejdet et alternativt forslag om at ombygge de eksisterende kvadratmeter i tilbygningen i stedet for at bebygge mere af grundens areal.

Denne strategi løste flere problemer. F.eks. blev de små børneværelser på en lang, smal gang, erstattet med tre rummelige værelser i en trempel-tagkonstruktion, som sikrede tilstrækkelig lofthøjde på 1. sal af den smalle bygning, samtidig med at den arkitektonisk forbandt det gamle og det nye. Tillige blev det uisolerede vindfang mellem bygningerne isoleret og indrettet med skabe, så der blev åbent op mellem de to dele af hjemmet.

For at kunne etablere tre ens ’gavl’-værelser under en T-formet tagkonstruktion, måtte tilbygningen udvides i grundplan, og bredden af karnappen fastlægges under
hensyn til tagkonstruktionens bredde. Heldigvis gik puslespillet op, og den forvandlede tilbygning har flyttet boligens tyngdepunkt fra den gamle til den nye del af villaen.

Se Alt for Damernes artikel om projektet her